sábado, 20 de diciembre de 2014

Leído: El silenci dels arbres de Eduard Márquez



Mi sobrina se tuvo que leer este libro en clase, y aprovechando la coyuntura yo también, ya que el anterior libro que me leí de Eduard Márquez me gusto. Me he encontrado una obra que recoge las cartas de diferentes personas que viven en una ciudad sitiada por las bombas, probablemente de los Balcanes, y que intentan continuar viviendo con cierta normalidad, y quieren explicar a sus seres queridos como están pasando el mal trago. Al mismo tiempo todo ello mezclado con la historia principal del violinista Andreas Hymer que tiene que hacer un concierto en dicha ciudad, y que quiere conocer la historia de su madre.
Es una obra breve, pero refleja muy bien, la vida en esta ciudad herida por las bombas y con personas como nosotros que viven esta situación con entereza y con una voluntad de superar esta guerra.

--
El violinista Andreas Hymer arriba a una ciutat assetjada per fer un concert i recuperar l'Amela Jensen. Allí, a més a més, gràcies a l'Ernest Bolsi, que, desafiant les bombes, fa de guia al museu de música buit, trobarà explicacions i respostes que li serviran per acceptar el seu passat i entendre la misteriosa desaparició de la seva mare, la Sophie Kesner. Les històries entrellaçades d'aquests quatre personatges alternen amb les cartes que els visitants del museu escriuen als familiars i amics per posar-los al corrent de la seva situació. Com si es tractés del cor d'una tragèdia, les seves veus plasmen les emocions, la capacitat de supervivència i de lluita, la misèria quotidiana dels qui han d'enfrontar-se a la mort amb l'única arma que els queda: la voluntat de viure.El silenci dels arbres és una novel·la que ens explica com la bellesa pot sobreviure a la guerra, com en situacions extremes les persones són capaces de produir el més abjecte però també el més noble. Amb l'estil sobri i el·líptic que caracteritza la seva obra, Eduard Márquez ha fet una relectura contemporània del mite d'Orfeu: una bella paràbola sobre el poder de la música i la força de l'amor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario