martes, 9 de diciembre de 2014

Leído: Café Zoo de Anna Moya




En el club de lectura de viajes de la biblioteca del barrio, en el que participe hace unos meses, leímos esta obra y tuvimos la suerte que Ana Moya, su autora, viniese a hablarnos de su experiencia en Namíbia, y nos ilustrase la charla con una presentación powerpoint llena de imagenes sugerentes y que ilustraban el contenido del libro, una gran suerte, ya que nos permitio conocer más de cerca sus vivencias.

Se trata de una selección de cuentos, que se convierten en una obra fresca, amena, divertida y poñetica, que aborda temás como el colonialismo, el debate entre tradición y modernidad en la sociedad africana y los prejuicios raciales. La historia que más me emociono es la de Laura y Otto, y de cómo no todas las historias de amor tienen que tener un final feliz.

---
Hi ha històries que emmudeixen de sobte i no es desperten fins al cap de molts anys, quan una fotografia vella abandonada dalt d’un armari en una capsa de sabates decideix que vol venir a parar a les nostres mans. Històries inacabades com la de la Laura, que emprendrà un viatge des del cor de l’Eixample barceloní fins a la terrassa del Cafè Zoo, situat al centre de la capital de Namíbia, a l’Àfrica austral, només per retrobar l’Otto, el seu primer amor, al cap de gairebé vint anys.

Ana Moya va néixer fa trenta-vuit anys a Barcelona. És llicenciada en Psicologia infantil per la Universitat de Barcelona i actualment cursa estudis de Filologia a la mateixa universitat i a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. L’any 2004 va fer un curs de postgrau sobre Societats Africanes i Desenvolupament a la Universitat Pompeu Fabra. Des de fa dotze anys forma part de l’equip del Centre d’Estudis Africans. A Namíbia, on ha viscut durant dos anys, va conèixer el veritable Cafè Zoo, en el qual va inspirar-se per escriure la seva primera novel·la.

No hay comentarios:

Publicar un comentario